Hoe verhuis ik mijn WordPress website naar DigitPipe?

In deze handleiding leggen we je uit hoe je gemakkelijk je WordPress website naar DigitPipe kunt verhuizen door middel van Installatron. Je hoeft in Installatron maar een paar gegevens in te voeren en vervolgens zal je site automatisch verhuisd worden.

1. Log in op DirectAdmin

Log in op DirectAdmin, weet je nog niet hoe dat werkt? Klik dan hier voor onze handleiding.

2. Ga naar Installatron

Ga in DirectAdmin onder "Extra kenmerken" naar "Installatron Applications Installer".

3. Importeer bestaande installatie

Zoek in Installatron naar de applicatie "WordPress", klik vervolgens op de knop naast de "Installeer" knop en kies voor "Importeer bestaande installatie".

Je krijgt nu de vraag vanaf waar je wilt importeren. Kies voor "Van ander account".

4. Gegevens van de huidige hosting invoeren

Vul hier de gegevens in van de oude hosting.

5. Bestemming domein kiezen

Kies het domein, protocol (http of https) en www of niet-www.

6. Importeren

Klik vervolgens rechtsonder op "Importeren" om de verhuizing te starten.

Tip: Kan Installatron niet met de server verbinden? Probeer dan eens het IPv4-adres van de server op te geven bij het server IP-adres.

7. DNS omzetten

Als de import is voltooid kun je (als dit nog niet is gebeurd) de domeinnaam verhuizen, of de DNS-records van je site naar de server van DigitPipe verwijzen.

Bij het installeren van WordPress worden automatische updates en backups van Installatron automatisch ingeschakeld.

Is je vraag beantwoord?